ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Η εξοχική κατοικία είναι το δεύτερο σπίτι μας, είναι το μέρος όπου μπορούμε να πάμε διακοπές και να ξεκουραστούμε, απολαμβάνοντας προσωπικές στιγμές με οικογένεια και φίλους.

Η απόκτηση της είναι αποτέλεσμα προσωπικών και οικογενειακών κόπων και αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο σημαντικής αξίας.

Όπως ισχύει και για την κύρια κατοικία μας, η εξοχική είναι επίσης εκτεθειμένη σε μια σειρά από κινδύνους (φωτιά, σεισμός, καιρικά φαινόμενα, κλοπή κ.α.), που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες. Το κόστος για την αποκατάσταση μιας ζημιάς μπορεί να είναι εξίσου δυσβάστακτο και να μας οδηγήσει εκτός οικονομικού προγραμματισμού.

Σε αντίθεση όμως με την κύρια κατοικία μας, η διαμονή μας στην εξοχική είναι ολιγοήμερη. Αυτό σημαίνει πως έχουμε περιορισμένο έλεγχο και μικρότερη δυνατότητα παρέμβασης για την αποτροπή μιας ζημιάς (π.χ. μια κλοπή) ή τον περιορισμό της έκτασής της (π.χ. σε μια διαρροή σωληνώσεων ή μια πυρκαγιά).

Παράλληλα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που γίνονται συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, απειλούν εξίσου και την εξοχική μας κατοικία, ειδικά σε περιπτώσεις που αυτή βρίσκεται μακριά από το αστικό περιβάλλον. 

Όπως ακριβώς ισχύει για οποιοδήποτε ακίνητο, η ασφάλιση είναι ο πιο οικονομικός τρόπος προστασίας από τις οικονομικές συνέπειες μιας απρόοπτης ζημιάς. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος που εγγυάται ότι σε περίπτωση ζημιάς σίγουρα θα μπορέσουμε να βρούμε τα χρήματα για να την αποκαταστήσουμε, ανεξαρτήτως των χρημάτων που έχουμε στην άκρη.

Ενδεικτικά, για ένα σπίτι 80 τ.μ. η προστασία για κινδύνους όπως φωτιά, σεισμός, καιρικά φαινόμενα, κλοπή, διαρροή σωληνώσεων κ.α., μπορεί να έχει κόστος, αναλόγως την περιοχή, από 160€ ετησίως*.                                                                                                    

Απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξοχική σας κατοικία.

*  Αξία Κτηρίου 100.000€, περιεχομένου 25.000€, κατασκευή 1972, περιοχή Αιτωλοακαρνανία

Το άρθρο συντάχθηκε από τους Γιαννούτσο Στέλιο & Κουμουνδούρου Δήμητρα

Συντακτική Ομάδα

Author Συντακτική Ομάδα

More posts by Συντακτική Ομάδα

Leave a Reply