ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Εργαζόμαστε «απομακρυσμένα», κάνουμε on line αγορές, πραγματοποιούμε συναλλαγές, κάνουμε χρήση των πιστωτικών μας καρτών, χρησιμοποιούμε το e-banking μας, κάνουμε καθημερινή χρήση των social-media.

Όλη αυτή η έντονη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου μας φέρνει καθημερινά αντιμέτωπους με τον κίνδυνο να πέσουμε θύματα «κυβερνοεπιθέσεων»,που αποσκοπούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς ,να μας οδηγήσουν σε παραπλανητικές αγορές, να υποκλέψουν την ψηφιακή μας ταυτότητα, προκαλώντας μας σοβαρή οικονομική ζημιά και μεγάλη αναστάτωση.

Έρευνα της Barracuda από 05/2020 έως 06/2021 κατέδειξε ως αποτέλεσμα 12.000.000 επιθέσεις spear phishing οι οποίες στόχευσαν σε 3.000.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις σε περισσότερους από 17.000 οργανισμούς.

                  

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν μπορούμε ως φυσικά πρόσωπα να αποκτήσουμε ασπίδα προστασίας από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

Σύγχρονες ασφαλιστικές λύσεις, με χαμηλό κόστος ,της τάξεως των 30€/χρόνο, μας προστατεύουν οικονομικά και μας υποστηρίζουν τεχνικά αν πέσουμε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις σύγχρονες ανέσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών ξένοιαστοι και προστατευμένοι.

Τέτοια προγράμματα προσφέρουν κάλυψη για:

  •  Αποζημίωση διαδικτυακών αγορών/συναλλαγών
  •  Κάλυψη από κακόβουλη πρόσβαση σε στοιχεία λογαριασμού
  • Κλοπή Ψηφιακής Ταυτότητας
  • Νομική Προστασία σε περίπτωση Κλοπής Ψηφιακής Ταυτότητας:
  • Τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση κλοπής

 Ταυτόχρονα και οι Επιχειρήσεις δέχονται κυβερνο-επιθέσεις που αφορούν στις παραβιάσεις ευαίσθητων δεδομένων, στις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, στην απόσπαση και υποκλοπή πληροφοριών, στους ηλεκτρονικούς ιούς, στη δολιοφθορά και στα σφάλματα των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση, με το 32% των βιομηχανικών συστημάτων να έχουν υποστεί κάποιου είδους επίθεση.

Σήμερα υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρουν, εξασφάλιση σε περίπτωση απώλειας δεδομένων και οικονομικών συνεπειών για μία εταιρεία, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες από ειδικούς που μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους να ακολουθήσουν συγκεκριμένες δράσεις σε περιπτώσεις κρίσης.

Τα ασφάλιστρα ανέρχονται, ενδεικτικά ,από 50€ έως 200€/μήνα, ανάλογα με το είδος της εταιρείας, τους ηλεκτρονικούς κινδύνους (συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες κ.α. ) και ανάλογα από το ετήσιο όριο ευθύνης, για παράδειγμα από 100.000€ έως 1.000.000 ευρώ.

Ως φυσικό πρόσωπο ή ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας πράκτορα προκειμένου να σας προτείνει την ιδανική λύση ασφάλισης για τις ανάγκες σας.

 

Το άρθρο συντάχθηκε από τις Κουμουνδούρου Δήμητρα & Κλάρα Κατερίνα.