ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Η προστασία από τις οικονομικές συνέπειες μιας ασθένειας ή ενός ατυχήματος αποτελεί πλέον στις μέρες μας μια επιλογή για τους περισσότερους καθώς όλο και συχνότερα γίνεται συνείδηση η ανάγκη  για την εξασφάλιση των εξόδων νοσηλείας μέσω νοσοκομειακών προγραμμάτων που επιτρέπουν να επιλέξουμε ελεύθερα ιατρό, νοσοκομείο ή ακόμη και χώρα νοσηλείας χωρίς να αγωνιούμε για τα χρήματα που θα απαιτηθούν.

Υπάρχουν όμως αρκετές περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων όπου τα έξοδα δεν σταματούν με τη νοσηλεία.

Ασθένειες όπως o καρκίνος, το εγκεφαλικό, το έμφραγμα μυοκαρδίου, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νεφρική ανεπάρκεια, η παράλυση ή σοβαρές επεμβάσεις όπως μια μεταμόσχευση ή ένα by pass δημιουργούν έντονες οικονομικές ανάγκες  για σημαντικό διάστημα μετά τη έξοδο του ασθενή από το νοσοκομείο.

Υπάρχουν πολλά είδη τέτοιων δαπανών και συχνά δεν είναι εύκολο να τις σκεφτεί κάποιος, παρά μόνον αν βρεθεί αντιμέτωπος με αυτές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής:

  • Αποθεραπεία (φυσικοθεραπείες, φροντίδα σε εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης)
  • Ειδικός εξοπλισμός και ιατρικά βοηθήματα
  • Πρόσληψη ατόμου για παροχή κατ’οίκον φροντίδας και νοσηλείας
  • Μετατροπές στην κατοικία που διευκολύνουν την πρόσβαση και την κίνηση εντός αυτής
  • Δαπάνες για θεραπεία στο εξωτερικό (μετάβαση, διαμονή, ετοιμασία ιατρικού φακέλου, δαπάνες συνοδού)
  • Μη καλυπτόμενα φάρμακα και διάφορα αναλώσιμα

Αναλόγως με την πάθηση τα παραπάνω έξοδα μπορεί να φτάσουν σωρευτικά σε μεγάλα ποσά, τα οποία συχνά στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν καλύπτονται από άλλον φορέα, οπότε θα πρέπει ο ασφαλισμένος να στηριχθεί σε τυχόν αποταμιεύσεις του. Εάν αυτές δεν επαρκούν, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα να κάνει «εκπτώσεις» στην αποκατάσταση της υγείας του.

Η ασφαλιστική βιομηχανία έχει παγκοσμίως προνοήσει για την κάλυψη αυτής της ανάγκης με τη δημιουργία του Επιδόματος Σοβαρών Ασθενειών.

Η παροχή αυτή δίνει στον ασφαλισμένο ένα προσυμφωνημένο ποσό σε περίπτωση διάγνωσης συγκεκριμένων σοβαρών παθήσεων και  ανεξαρτήτως αν αυτός διαθέτει παράλληλα ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται μια σημαντική οικονομική βοήθεια για την σωστή αποκατάστασή της υγείας του  αλλά και η σχετική οικογενειακή ηρεμία. Απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας πράκτορα και συζητήστε μαζί του πώς μπορείτε να σχεδιάσετε την οικονομική σας προστασία από σοβαρά περιστατικά υγείας.

Συντάχθηκε από Γιαννούτσο Στέλιο – Κορομηλά Κέλλυ