ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

23η Ιουλίου 2018, Ημέρα πένθους για όλη την ελληνική κοινωνία.

Περιουσίες και κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Και μετά ήρθε η επόμενη μέρα..
Μέσα στη δίνη της καταστροφής , από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η ασφαλιστική βιομηχανία και οι φορείς των διαμεσολαβούντων, έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή να σταθούν δίπλα σε ασφαλισμένους τους που έχουν υποστεί ζημιές.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες, έθεσαν στην διάθεση των ασφαλισμένων ειδικές τηλεφωνικές γραμμές με 24ωρη κάλυψη για να επιλαμβάνονται άμεσα των κλήσεων των ασφαλισμένων τους και προχώρησαν σε άμεσες αποζημιώσεις και προκαταβολές αποζημιώσεων προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά ,το συντομότερο δυνατό, τους πελάτες τους.

Παράλληλα, πολλές εταιρίες αντιλαμβανόμενες τις οικονομικές δυσκολίες των ασφαλισμένων τους από τις πυρόπληκτες περιοχές ,σε σχέση με την πληρωμή των ασφαλιστικών συμβολαίων τους , έδωσαν παρατάσεις πληρωμής ώστε να διευκολύνουν τους πελάτες τους.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των εταιριών – μελών της σχετικά με την εκτίμηση των εν λόγω αποζημιώσεων από την οποία προέκυψε ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε € 34,5 εκατ. Δηλώθηκαν 835 ζημιές, κυρίως σε κατοικίες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους.

Επιπλέον, δηλώθηκαν 248 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε € 1,53 εκατ.

Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθηκαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα». Οι αριθμοί δυστυχώς αποδεικνύουν ότι μόνο περίπου το 20% των κατοικιών ήταν ασφαλισμένο και σήμερα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ,σε σχέση με τα ανασφάλιστα, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα προκειμένου να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν τις ζημιές.

Εντυπωσιακές είναι μαρτυρίες ασφαλισμένων, οι οποίοι νιώθοντας τη σιγουριά της ασφάλισης για την αποκατάσταση των ζημιών τους ,εγκατέλειψαν το χώρο με μεγαλύτερη ευκολία, προστατεύοντας έτσι τη ζωή τους.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η συνεισφορά της ασφαλιστικής αγοράς στην κάλυψη των ζημιών από το καταστροφικό αυτό συμβάν είναι ιδιαίτερα σημαντική, και επιβεβαιώνει το μέγεθος της αξίας του Θεσμού Ασφάλισης.