ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Η βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων μέσω ψηφιακών / ηλεκτρονικών πλατφορμών (π.χ. Airbnb, Booking κ.λπ) αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Ελλάδα.

Παρουσιάζεται λοιπόν η ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης του ακινήτου γιατί πολλές φορές, είναι κριτήριο των ανθρώπων που το επιλέγουν για την διαμονή τους, αυξάνοντας της πιθανότητες επιλογής του.

Επίσης τις περισσότερες φορές είναι και προυπόθεση για την εγγραφή και αποδοχή από την πλατφόρμα που καταχωρείτε το ακίνητο σας.

Όμως μια σημαντική παράμετρος είναι ότι αυξάνονται οι πιθανοί κίνδυνοι από την χρήση του ακινήτου. Η συνεχής εναλλαγή επισκεπτών που το κατοικούν αυξάνει τους κινδύνους π.χ. μια  πυρκαγιά που μπορεί να προέλθει  από αμέλεια ( πχ μια ξεχασμένη αναμμένη εστία). Αυτό μπορεί να φέρει μερική ή ολική καταστροφή του ακινήτου με αποτέλεσμα να βρεθείτε  αντιμέτωπος με την  απόκατάσταση του ακινήτου  καθώς και με μείωση του εισοδήματος σας.

Επίσης υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα στο σπίτι που νοικιάζετε προκαλώντας σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές στους επισκέπτες του, μέσα στον κυρίως ή περιβάλλοντα χώρο αυτής ή που θα προέρχονται από αυτή και να ζητηθεί αποζημίωση από εσάς.

Εξαιτίας των παραπάνω, έχουν δημιουργηθεί  εξειδικευμένα προιόντα που καλύπτουν τόσο το ακίνητο από τους πιθανούς κινδύνους, όσο και την αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη / οικοδεσπότη απέναντι στους ενοικιαστές ή τρίτους για σωματικές βλάβες ή και υλικές ζημιές στα προσωπικά τους αντικείμενα, που είναι πιθανόν να συμβούν από τη λειτουργία του χώρου σας και για τις οποίες είστε υπεύθυνος.

Ενδεικτικό κόστος για κατοικία 50 τ.μ. 100€ /χρόνο για κάλυψη πυρός/σεισμού και 140 €/χρόνο για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον/την ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή.