ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

 

Δέκα χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Life Plan Insurance και τα γιόρτασε σε μια εκδήλωση γεμάτη χαρά, αισιοδοξία, αλλά και συγκίνηση.

Η εκδήλωση, η πρώτη της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην μετά-κορονοϊό εποχή, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 2020, στους όμορφους και προσεγμένους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου Οίνου, με ιδιαίτερη μέριμνα για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Μάλιστα κατά την προσέλευση οι προσκεκλημένοι λάμβαναν ως δώρο μία μάσκα με το επετειακό λογότυπο της Life Plan, την οποία φορούσαν και οι συνεργάτες της εταιρίας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και αποφεύχθηκαν οι χειραψίες, ακόμη και στις βραβεύσεις.

Στιγμές που ξεχώρισαν….

Κατά της διάρκειας της γιορτής για την 10ετή πορεία της εταιρίας, παρουσιάστηκαν, από τις κυρίες Φωτεινή Κουκουλιάκου ( Συντονίστρια της Life Plan ) και Κατερίνα Κλάρα ( Ασφαλιστική πράκτορας της Life Plan), οι σταθμοί μιας μακράς διαδρομής που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, οπότε και ο ιδρυτής της Life Plan ,κ. Δημήτρης Γαβαλάκης μπήκε στον ασφαλιστικό στίβο.

Πέντε χρόνια αργότερα ξεκινά την πορεία μιας ομάδας που έμελλε να μετεξελιχθεί στη σημερινή Life Plan.

Για τα πρώτα πέντε χρόνια που ο κ. Γαβαλάκης εργαζόταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος στην Alico – σήμερα Metlife- μίλησε, σε δήλωσή του που παρουσιάστηκε σε βίντεο, ο πρώτος του Συντονιστής κ. Μιχάλης Πιατόπουλος, στον οποίο και  αποδόθηκε στη συνέχεια, από τον ιδρυτή της Life Plan, τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της συνεισφοράς του.

Επόμενος σημαντικός σταθμός, η Commercial Union Life – μετέπειτα Commercial Value – στην οποία το 1996 γεννήθηκε και διακρίθηκε η ομάδα που μετεξελίχθηκε στη Life Plan. Για τα 14 χρόνια ανάπτυξης, μίλησε ο τότε Διευθυντής Πωλήσεων κ. Τάκης Παλαιολόγος ( σήμερα Managing partner της 3P). Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρέλαβε και ο ίδιος τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της συνεισφοράς του, στην εξέλιξη της ομάδας.

Αντίστοιχη τιμή αποδόθηκε και στην πρώτη ασφαλίστρια της ομάδας κυρία Λιλά Χατζή.

Αρχικά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δύσκολη περίοδο της ανάκλησης της άδειας της Commercial Value . Αυτή τη σκοτεινή περίοδο που γέννησε όμως το μετέπειτα ξεκίνημά της Life Plan  ,γεννήθηκε και μια ανθρώπινη σχέση , μια φιλία , με έναν άνθρωπο που οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν καλά , την δημοσιογράφο της Καθημερινής, Ευγενία Τζώρτζη , η οποία αναφέρθηκε στην πολύτιμη φιλία αλλά και την επαγγελματική σχέση που ανέπτυξε με τον Δημήτρη Γαβαλάκη σε σχετικό video που παρουσιάστηκε.

Ένα ακόμη συγκινητικό video απέστειλε και η Βάσια Γούρα ,η οποία ήταν η πρώτη υπεύθυνη διοικητικού προσωπικού της Life Plan .Ένας  νέος άνθρωπος που με ιδιαίτερο ζήλο ,συνέπεια ,και θετική διάθεση να στηρίξει,  ανέλαβε και έφερε εις πέρας επάξια το ρόλο της .  Η Βάσια Γούρα , δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά από πέντε περίπου χρόνια που στην Life Plan συνέχισε την ανοδική πορεία στην καριέρα της περνώντας σε μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα και λίγο αργότερα έως και σήμερα βρίσκεται σε ασφαλιστική εταιρεία του εξωτερικού. Η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας που έμαθε από τον Δ. Γαβαλάκη ,όπως ανέφερε η ίδια στο μήνυμα της ,  ήταν βασικά εφόδια για την περαιτέρω επαγγελματική της εξέλιξη . Η εργασία της στο εξωτερικό ήταν ο λόγος που δεν κατάφερε να έρθει στην εκδήλωση να παραλάβει μία αναμνηστική πλακέτα. Την παρέλαβε όμως για λογαριασμό της  η αδερφή της Βάσιας,  η Ακριβή Γούρα η οποία επίσης εργάστηκε στην Life Plan και την  στήριξε επίσης με την πολύτιμη συνεισφορά της.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ο τρόπος “γέννησης” και οι θεμέλιοι λίθοι της Life Plan . Οι δομές αλλά και οι καινοτομίες που αναπτύχθηκαν όλη την δεκαετία.

Ο τίτλος που επελέγη για την εταιρία αποτελεί σημαντικό brand για τους ασφαλιστικούς πράκτορες της, μιας και επίκεντρο της δουλειάς τους είναι η ανάλυση αναγκών, άρα το σχέδιο ζωής των πελατών τους. Σήμα κατατεθέν , το πλατανόφυλλο που συμβολίζει τη μακροζωία, αυτό δηλαδή που η Life Plan εύχεται για τους πελάτες της ,σε αντίθεση με τους κινδύνους που προνοούνε ή για αυτό που τους εύχεται για τα χρόνια της συνταξιοδότηση τους .

Η πρώτη συνεργασία με ασφαλιστική εταιρία της Life Plan ήταν η Eurolife FFH ,Μάρτιο 2010. Οι ισχυροί δεσμοί , που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των εταιρειών ,αλλά και η ποιότητα της συνεργασίας με την Διεύθυνση πωλήσεων της Eurolife , αποτυπώθηκαν με την προσφορά τιμητικής πλακέτας αναγνώρισης στο πρόσωπο του Γενικού  Διευθυντή Πωλήσεων & Εκπαίδευσης της εταιρίας Νίκου Δελένδα.

Λίγες μέρες μετά , 01 Απριλίου 2010 ήρθε η δεύτερη συνεργασία με ασφαλιστική εταιρία της Life Plan με την MetLife. Τα δύο μέρη  θέλανε πολύ την συνεργασία , και έτσι βρέθηκε η φόρμουλα για πρώτη φορά η Metlife να στηρίξει ένα accosiated agency χωρίς όρο αποκλειστικότητας. Αυτό το πλαίσιο το υποστήριξε με το έργο του ,ο τότε Δ/ντης Πωλήσεων της εταιρίας Δημητρης Μαζαράκης και έγινε η αφορμή όχι μόνο για να χτιστεί μια μακρά και ισχυρή συνεργασία , αλλά να αναπτυχθεί και μια ουσιαστική φιλιά. Ο Κος Μαζαράκης ήταν σχεδιασμένο ότι θα ήταν στην εκδήλωση ερχόμενος από το DUBAI αλλά δυστυχώς αναγκάστηκε να μεταφέρει το ταξίδι του για μια εβδομάδα αργότερα , οπότε δεν μπόρεσε  να παραλάβει την τιμητική πλακέτα που ήθελαν να του προσφέρουν .

Στο τέλος του 2011 ξεκίνησε και μια ιδιαίτερη και σημαντική συνεργασία για την Life Plan  , με έναν άνθρωπο παλιό γνώριμο του Δημήτρη Γαβαλάκη από την Alico και με τον οποίο έχει και μια ιδιαίτερη  προσωπική σχέση. Ο Γιώργος Πετρίδης , για το οποίο μίλησε ο Δ. Γαβαλάκης με τα καλύτερα λόγια τόσο για το ήθος του και τον χαρακτήρα του , όσο και για τις παραγωγικές του ικανότητές . Άλλωστε ο Γιώργος Πετρίδης εκτός από Συντονιστής πάνω από 30 χρόνια , επιτυγχάνει σημαντική προσωπική παραγωγή και ταυτόχρονα πέραν της φιλικής σχέσης που διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια ,  είναι κουμπάρος του , μιας και του έχει βαπτίσει τον γιο του Λάμπρο.

Στην παρουσίαση των 10 ετών της Life Plan αναφέρθηκαν με χρονολογική σειρά συνεργασίας τόσο οι συνεργάτες της όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συμβλήθηκε , και φυσικά έγινε αναφορά για όλα τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών, τα οποία βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Χαιρετισμό για την 10 ετή παρουσία της Life Plan απηύθυναν με video,

Οι κύριοι, Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρος- Πρόεδρος  & Διευθύνων Σύμβουλος  Eurolife FFH  &  Πρόεδρος  Ένωσης Ασφαλιστικών εταιρειών , Αποστολίδης Κυριάκος – Γενικός Διευθυντής Metlife  Ελλάδας & Κύπρου,  Giuseppe Zorgno – Country manager AIG Europe SA -Greece Branch, Δημητρίου Πάνος -Διευθύνων Σύμβουλος  Generali Hellas & Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και ο κος Σαίας Κάρολος –Διευθύνων σύμβουλος  της Interasco

 

Από μία τέτοια γιορτή δεν θα έλειπαν οι διακρίσεις στο συνεργατών για την παραγωγική τους δραστηριότητα 2019 και οι οποίες ήταν :

Κουκουλιάκου Φωτεινή 1η σε συνολικό εισόδημα χαρτοφυλακίου 2019

2η σε συνολικές  πρωτοετείς προμήθειες 2019

2η σε πρωτοετείς προμήθειες Life 2019

2η ομάδα σε συνολικές  πρωτοετείς προμήθειες 2019

3η χρονιά διάκριση IAP LIMRA

3η χρονιά διάκριση IQA LIMRA

Μακροχρόνια Διατήρηση πελατών

Πετρίδης Γιώργος 2ος σε συνολικό εισόδημα χαρτοφυλακίου 2019

3η ομάδα Σύνολο FYC 2019

Κλάρα Κατερίνα 3η  σε συνολικό εισόδημα χαρτοφυλακίου 2019

3η  σε συνολικές  πρωτοετείς προμήθειες 2019

3η  σε πρωτοετείς προμήθειες Life 2019

3η  χρονιά διάκριση IAP LIMRA

3η  χρονιά διάκριση IQA LIMRA

Μακροχρόνια Διατήρηση πελατών

Πανδή-Παλιού  Κωνσταντίνα 1η σε συνολικές  πρωτοετείς προμήθειες 2019

1η  σε πρωτοετείς προμήθειες Life 2019

2η σε πρωτοετείς προμήθειες  Non Life 2019

1η χρονιά διάκριση IAP LIMRA

Αρσένη Ειρήνη 1η σε πρωτοετείς προμήθειες  Non Life 2019
Πατσαβός Χρήστος 1ος σε πρωτοετείς προμήθειες  ομαδικών ασφαλίσεων 2019

1ος σε θετική ανταπόκριση Νέων Πελατών

Γιαννούτσος Στέλιος 3ος σε πρωτοετείς προμήθειες  Non Life 2019
Γιασσιά Γεωργία 4η σε συνολικό εισόδημα χαρτοφυλακίου 2019

1η χρονιά διάκριση IQA LIMRA

Ανδρικόπουλος Χάρης 1ος σε συνολικό εισόδημα χαρτοφυλακίου 2019-Εκτός Αττικής
Αλεξάνδρου Θωμάς 5ος σε συνολικό εισόδημα χαρτοφυλακίου 2019
Μπαλίνη Λίλα Μακροχρόνια Διατήρηση πελατών

20 χρόνια συνεργασίας

Επιπλέον βραβεύτηκαν για τις παραγωγικές τους επιδόσεις στην ομάδα τους κου Πετρίδη Γιώργου οι συνεργάτες

Καραγιάννης Ανδρέας 1ος σε πρωτοετείς προμήθειες 2019
Μιχαλόπουλος Ιωάννης 2ος σε πρωτοετείς προμήθειες 2019

Βραβείο “Σταμάτης Συγγρός”

Ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής ενός βραβείου διαφορετικού από τα άλλα. Πριν από λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή ένας εξαιρετικός συνάδελφος, σημαντικό στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ο Σταμάτης Συγγρός. Με την άδεια της οικογένειας ο Δημήτρης Γαβαλάκης θεσμοθέτησε μία ειδική διάκριση, η οποία θα αποδίδεται κάθε χρόνο σε στέλεχος της Life Plan για τη ποιότητά του και τη συνολική του συνεισφορά στην εταιρεία, με το όνομα του Σταμάτη Συγγρού.

Το συγκεκριμένο ειδικό βραβείο αποδόθηκε στην κυρία Φωτεινή Κουκουλιάκου ,Συντονίστρια της Life Plan για την ξεχωριστή, διαχρονική και ποιοτική συνεισφορά στη γέννηση, ανάπτυξη αλλά και λειτουργία της εταιρείας.

Στην απονομή παραβρέθηκε ο γιος του Σταμάτη Συγγρού Σταύρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του πατέρα του με τον Δημήτρη Γαβαλάκη, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και CEO της Eurolife κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο οποίος διατηρούσε ιδιαίτερη επαγγελματική και προσωπική σχέση με τον Σταμάτη Συγγρό, γι’ αυτό άλλωστε πέρυσι είχε βραβευθεί από τον ίδιο στο πλαίσιο της εκδήλωσης εταιρείας του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές,  Eurolife FFH, οι κ. Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρος Πρόεδρος  & Διευθύνων Σύμβουλος  Eurolife FFH  &  Πρόεδρος  Ένωσης Ασφαλιστικών εταιρειών , Δελένδας Νικόλαος Γενικός  Διευθυντής  Πωλήσεων & Εκπαίδευσης και Χουλιάρας Νικόλαος Διευθυντής Πωλήσεων Eurolife FFH,  από την MetLife οι κ. Βασιλειάδης Δημήτρης , Head of Sales και ο κ. Χατζηδημητρίου Magnus Διευθυντής Πρακτορειακού Δικτύου ,από την AIG η κα Μαράκη Σωτηρία Distribution Manager Consumer Lines , από την Generali οι κ. Ζερβουδάκης Γεώργιος Sales Manager και ο κ. Ζαχαρόπουλος Θεόδωρος  Sales Account Manager , από την Interasco ο κ. Σαίας Κάρολος Διευθύνων σύμβουλος και η κα Γιαννιού Ναταλία Sales & Marketing Manager . Επίσης  παρευρέθηκαν οι κ. Μοσχονάς Μάριος Διευθυντή Πωλήσεων Πρακτορειακού δικτύου Ομίλου Interamerican , ο κ. Τάτσης Μιχάλης Sales manager της ΕΘΝΙΚΗΣ  , ο κ. Σακελαρρίου Νίκος Διευθυντή Πωλήσεων και Customer Care της AXA , o κ. Σεμερτζόγλου Κωνσταντίνος Εμπορικό  Διευθυντή  της Groupama και ο κ. Croker John της Cromar και φυσικά πολλά ακόμη στελέχη των συνεργαζόμενων  ασφαλιστικών εταιρειών.

Επίσης από τους θεσμικούς φορείς  βρέθηκαν στην εκδήλωση οι κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννης ,Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών , ο κ. Τοζακίδης Ιωάννης ,Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και του ΠΣΣΑΣ , η κα Γουργούλη Πρόεδρος του ΠΣΑΣ , ο κος Μιχαλόπουλος Τάκης Πρόεδρος της ΠΟΑΔ και ο Γιώργος Καραβίας πρώην Πρόεδρο του ΣΕΜΑ & της ΕΑΔΕ και για τους οποίους άλλωστε έκανε μνεία ο Δ. Γαβαλάκης σε ειδική ενότητα , αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την συνεργασία του , τα τελευταία δέκα χρόνια. Στο ίδιο σημείο έκανε αναφορά στον κλαδικό τύπο για την εύρυθμη συνεργασία που είχε στην παρουσίαση των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετώπισε ο κλάδος την τελευταία δεκαετία..

Έχοντας ως στόχο , την εκπαίδευση η Life Plan  επεδίωξε με ένα σημαντικό ετήσιο κόστος , να γίνει Αffiliated member της LIMRA  . Η LIMRA έχει  πλήρη μέλη  της κατά κύριο λόγο ασφαλιστικές εταιρείες , δίνει όμως  τη δυνατότητα Affiliated Member  σε εταιρίες  διαμεσολάβησης . H Life Plan είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας και απολαμβάνει  τα οφέλη της πρόσβασης  στην εργαλειοθήκη της LIMRA , αλλά και στις ειδικές βραβεύσεις της . Σε ειδική ενότητα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ,απηύθυνε μήνυμα μέσω video ο κ. Κυριάκου- Senior Regional Executive Limra & LOMA  και έγιναν οι βραβεύσεις της LIMRA  για τις κυρίες Κλάρα Κατερίνα & Κουκουλιάκου Φωτεινή για 3η χρονιά IPA & IQA διάκριση και για την κα Πανδή -Παλιού Κωνσταντίνα 1η χρονιά διάκριση IPA και την Κα Γιασσιά Γεωργία 1η χρονιά διάκριση IQA.Την βράβευση έκανε ο κ. Τάτσης Μιχάλης  Sales manager  της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ , η οποία είναι μέλος της LIMRA.

Μια σημαντική ανακοίνωση για το  2020 ήταν η  υπογραφή  συνεργασίας με το ΕΙΑΣ .Ο  κ.  Δ. Γαβαλάκης  όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού ινστιτούτου ασφαλιστικών σπουδών επιδίωξε τη συγκεκριμένη συνεργασία προκειμένου ως  τακτικό μέλος να προσφέρει την δυνατότητα στους συνεργάτες της εταιρίας, δωρεάν εκπαιδευτικών ωρών , με σκοπό πρακτικά να εμβαθύνουν  σε τεχνικά θέματα των ασφαλιστικών κλάδων. Με δεδομένο ότι η εκπαίδευση για τα προϊόντα καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και το κομμάτι των τεχνικών πωλήσεων καλύπτεται από το management team και την  ηλεκτρονική πλατφόρμα της Life Plan , η συγκεκριμένη συνεργασία  ολοκληρώνει το πλέγμα εκπαιδευτικής υποστήριξης των συνεργατών της .Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κυρία Σταυρογιάννη Νάντια Πρόεδρος του ΕΙΑΣ  , και ο κ. Σώφρονάς Νικόλαος Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ.

Εκπλήξεις και ευχαριστώ …

Η ολοκλήρωση της εκδήλωσης έκρυβε μια μικρή έκπληξη για τους καλεσμένους.

Τα πρώτα ασφαλιστικά cookies -insurance cookies- που δημιουργήθηκαν από την ομάδα της Life Plan, προσφέρθηκαν στους καλεσμένους με μικρές “σοφίες” στο εσωτερικό τους, όπως αυτές γράφτηκαν από τους συνεργάτες της εταιρείας , εκφράζοντας τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την πορεία τους τα κοινά 25 χρόνια και 10 χρόνια στη Life Plan.

Μια έκπληξη περίμενε όμως και τον ίδιο τον Δ.Γαβαλάκη , αυτή την φορά από τους συνεργάτες του , οι οποίοι θέλοντας να του εκφράσουν το ‘ ευχαριστώ ‘  τους για όλα όσα τους έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια , του έφτιαξαν μπαλόνια με τα αρχικά του ονόματος του και με το επίθετο που νοιώθουν ότι τον  χαρακτηρίζει.

Δ-Δίκαιος , Η-Ηγέτης ,Μ-Μαχητής , Η-Ηθικός , Τ-Ταλαντούχος , Ρ-Ρεαλιστής ,Η-Ήρεμος, Σ-Σπουδαίος

Στο κλείσιμο της βραδιάς και πριν το κόψιμο της τούρτας σε πανηγυρικό κλίμα από όλους τους συνεργάτες της εταιρείας οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή, ο κ. Γαβαλάκης επέλεξε να αναφερθεί σε δύο λέξεις “ευχαριστώ” και “συγνώμη”. Δύο λέξεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν λέγονται συνειδητά αλλά και όταν σημαίνουν κάτι την επόμενη μέρα. Το ευχαριστώ ήταν προς όλους όσους ήταν εκεί και ιδιαίτερα προς τους συνεργάτες του και στους οποίες απεύθυνε και την συγνώμη του για τις όποιες κακές στιγμές ,  υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια .