ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Μια πολύ σημαντική web διάλεξη , οργανώθηκε από την ΕΑΕΕ με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ κο Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και με  θέμα «Ασφαλιστικός κλάδος: η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Στην  τηλε-εκδήλωση  συμμετείχαν  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδης, ο διοικητής της ΤτΕ κ. Ι. Στουρνάρας και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.  Γ. Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο εκπρόσωπος της ΕΑΔΕ και Γενικός Γραμματέας  του Ε.Ε.Α. κ. Δ. Γαβαλάκης.

Τις διεκδικήσεις, τα πάγια αιτήματα,  και τα θέματα που αποτελούν σκόπελο στην καθημερινότητα των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης  και  χρήζουν παρέμβαση των αρμόδιων αρχών ανέδειξαν ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο εκπρόσωπος της ΕΑΔΕ και γ.γ του Ε.Ε.Α. κ. Δ. Γαβαλάκης.

Τονίστηκε μεταξύ άλλων:  η ανάγκη της φοροελάφρυνσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, η φοροαπαλλαγή των ασφαλιστηρίων, η απάλειψη φαινομένων αθέμιτου  ανταγωνισμού, ζητήθηκε τήρηση της ισονομίας όσoν αφορά την εφαρμογή της  IDD καθώς και η υιοθέτηση συστήματος e-learning στις εξετάσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Επιπλέον επισημάνθηκε η  επιτακτική ανάγκη ασφάλισης Φυσικών Φαινομένων με την συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.  Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για αξιοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς και για φοροελεφρύνσεις. Ακόμα, ο υπουργός ανέδειξε τη συμβολή του Ε.Ε.Α. και του προέδρου του κ. Χατζηθεοδοσίου στην ενημέρωση της κυβέρνησης (του ίδιου και του κ. Σταϊκούρα), για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Μάλιστα ανέφερε ότι και η κυβέρνηση κατανοεί το δίκαιο των αιτημάτων όταν υπάρχει, και ανταποκρίνεται όπως έγινε και θεσμοθετήθηκε και ικανοποιήθηκε και το αίτημα του Ε.Ε.Α. για ένταξη στα 800 ευρώ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ως εκπρόσωπος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης πανελλαδικά ο κ. Δ. Γαβαλάκης επισήμανε την ανάγκη τήρησης του νόμου, κάλεσε την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να σταθεί δίπλα στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, κάλεσε σε διάλογο  και συνεργασία για την επίλυση βασικών θεμάτων, και ζήτησε να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση ΑΣΠΙΣ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την web διάλεξη εδώ