ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Την ανάγκη ενός «καθαρού» μηνύματος σχετικά με την αξία της πρόνοιας, καθώς και της ισχυρής διάδοσης του μηνύματος αυτού, υπογράμμισε o κ. Δημήτρης Γαβαλάκης,  Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ ,στην τοποθέτηση του στο 3ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» με τίτλο «Η ασφαλιστική αγορά “συνταγογραφεί” λύσεις για την υγεία».

Ο κ. Γαβαλάκης αναγνώρισε ότι ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουν κάνει αρκετά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες ώστε οι πολίτες να έχουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την έννοια της ασφάλισης συνολικά, συνδυαστικά δημόσιου και ιδιωτικού φορέα.

Με εμπειρία 29 ετών στον χώρο, ο κ. Γαβαλάκης εξήγησε ότι η απόσταση που συνεχίζει να έχει μεγάλη μερίδα πολιτών από την ιδιωτική ασφάλιση οφείλεται στην έλλειψη γνώσης για την αξία της πρόνοιας και την έννοια της ασφαλισιμότητας.

Ανέφερε, ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών δεν γνωρίζουν καν το ποσό που θυσιάζουν από το εισόδημά τους για τις παροχές υγείας αλλά ούτε και αυτό που ενδεχομένως θα ήθελαν να θυσιάσουν για να τις βελτιώσουν.

Στο πάνελ συζήτησης με θέμα «Ασφαλιστική αγορά: Πώς “απαντά” στις νέες ανάγκες της κοινωνίας σε θέματα υγείας και πώς οικοδομεί έναν νέο κώδικα “επικοινωνίας” με τις ιδιωτικές κλινικές» συμμετείχαν, πέραν του κ. Γαβαλάκη, οι κ.κ. Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ευρωκλινικής, Παναγιώτης Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Generali Hellas A.E., Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΧΑ Ασφαλιστική, Σωτήρης Μπερσίμης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ),  Διευθύνων Σύμβουλος, Amt Μεσίτες Ασφαλίσεων, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» κ. Γιώργος Σακκάς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Γαβαλάκη εδώ