ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για τον Δημήτρη Γαβαλάκη , ιδιοκτήτη της Life Plan insurance η συμμετοχή του στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων της Limra ως ένας από τους τρεις βασικούς ομιλητές του συνεδρίου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στη Λευκωσία με θέμα την Συμβουλευτική του Σήμερα και του Αύριο . Σε αυτό συμμετείχαν οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι των ασφαλιστικών εταιρειών της Ελλάδας και της Κύπρου που είναι μέλη της Limra , καθώς και οι διοικήσεις των πωλήσεων των εταιρειών αυτών.

Το θέμα που ανέπτυξε ο Δημήτρης Γαβαλάκης ήταν η αξία της συμβουλευτικής μέσα στο νέο Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Πλαίσιο. Γνωρίζοντας πολύ καλά την οδηγία IDD ( έχοντας την ιδιότητα του μέλους της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της IDD ) ανέπτυξε το πώς οι απαιτήσεις της αναδεικνύουν την αξία του επαγγέλματος της διαμεσολάβησης καθώς επίσης το πώς η τέχνη της επικοινωνίας ,μπορεί –στηριζόμενη σε κανόνες- να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι άλλες δύο, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες, ήταν του Μανώλη Κυριάκου, Senior Regional Executive της LIMRA & της LOMA, ο οποίος ανέδειξε την αξία της συμβουλευτικής και τις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε πώς η Limra μπορεί πραγματικά να βοηθήσει καθοριστικά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε αυτή την προσπάθειά τους και του Nick Scott Wilson, Director Talent Solution της International Limra, ο οποίος  ανέλυσε το κατά πόσο η βιομηχανία γνωρίζει πραγματικά τους πελάτες της, προβάλλοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τις ανάγκες τους  ιδιαίτερα των millennials – στο σύγχρονο περιβάλλον.

Πολύ ενδιαφέρον είχαν τα δύο πάνελ που έλαβαν χώρα. Στο πρώτο συμμετείχαν οι επικεφαλής των πωλήσεων των εταιρειών- μελών της Limra, και στο δεύτερο πάνελ  οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι από τους κορυφαίους των εταιρειών- μελών της Limra.

Τέλος στο συνέδριο βραβεύτηκαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι για την επίτευξη των στόχων τους με βάση τα κριτήρια της Limra, καθώς επίσης και επαγγελματίες της διαμεσολάβησης, οι οποίοι πληρώντας τα αντίστοιχα κριτήρια, έλαβαν τη διάκριση των ισόβιων μελών της Limra.

Βλέπε σχετικό άρθρο στο insurance-eea.gr & στο underwriter.gr