ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Για 2η συνεχομένη φορά ,ο Δημήτρης Γαβαλάκης  ιδιοκτήτης της Life Plan & Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ συμμετείχε ως ομιλητής στο Ασφαλιστικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής που πραγματοποιήθηκε στις 07 Μαρτίου 2018 , με τίτλο ‘ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ’ 4+1 βήματα προς το μέλλον , όπου ανέπτυξε την αξία της ασφάλισης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο με τίτλο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : Η επόμενη μέρα  στις 14 Ιουνίου 2016 ο Δ.Γαβαλάκης είχε αναφερθεί στην αξία των τριών πυλώνων ασφάλισης  καθώς και στους κινδύνους και τα οφέλη του κάθε πυλώνα τονίζοντας παράλληλα την αξία της παροχής κινήτρων για τη δημιουργία μακροχρόνιων συνταξιοδοτικών λογαριασμών. Δείτε σχετικό video

Στο 2ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής ,   μίλησε για τους κινδύνους που απειλούν τον επιχειρηματία «Στην Ελλάδα οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτές που απασχολούν μέχρι 10 εργαζόμενους, αποτελούν το 97% της αγοράς. Από αυτές, στο 68% οι επιχειρηματίες δεν αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύει η επιχείρησή τους», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι «ο επαγγελματίας πρέπει να κατανοήσει ότι κάθε ευρώ λιγότερο σημαίνει και λιγότερη αποζημίωση. Αν κάποιος ασφαλίζεται για 10 πράγματα και συμβεί το 11ο, τότε για αυτό το μοναδικό που δεν έχει ασφαλιστεί, δε θα έχει καμία ασφαλιστική κάλυψη». Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά συμβόλαια υποστήριξε πως υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης της «καθαρότητά τους» και η εφαρμογή της νέας οδηγίας της IDD μπορεί να αποτελέσει μεγάλο σύμμαχο σε όλο αυτό. Το ρίσκο της ασφάλισης πρέπει να αναδειχτεί και αυτό βρίσκεται καθαρά στα χέρια της διαμεσολάβησης. «Οι επιχειρηματίες ζητάνε να ασφαλίσουν αυτό που πρόσφατα συνέβη σε κάποιον άλλον. Ο ρόλος των διαμεσολαβητών είναι να τον προστατέψει συνολικά από τους πιθανούς κινδύνους και όχι από ένα μεμονωμένο πρόβλημα».
Δείτε σχετικό video