Σωτήρης Μάμμος

Ασφαλιστικός Πράκτορας


O Σωτήρης Μάμμος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή, αποφοιτώντας το 2000 απ’ το 1ο Γενικό Λύκειο της περιοχής. Είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο 3 ετών.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες με κατεύθυνση τα Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), αποκτώντας τον τίτλο «Ευρωπαϊκές Σπουδές για στελέχη επιχειρήσεων και Οργανισμών».  Δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο απ’ το 2016.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως δημοσιογράφος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δίεση 101,3», έχοντας ως βασικά του καθήκοντα τη σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων. Παράλληλα αρθρογραφούσε κι έκανε ρεπορτάζ  στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

Η αγάπη του για την ουσιαστική και ποιοτική ενημέρωση,  αλλά και η πεποίθησή του ότι η ασφάλιση είναι ένα πολύτιμο οικονομικό αγαθό που συμβάλλει στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, τον έστρεψαν στον ασφαλιστικό κλάδο -ως συνεργάτη αρχικά της Allianz-. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και χάρη στις επικοινωνιακές του δεξιότητες και την αφοσίωσή του, κατάφερε να βιοπορίζεται απ’ το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και να μπει στη λίστα με τους 50 πιο παραγωγικούς συνεργάτες της εταιρίας πανελληνίως.

Με την εμπειρία και την καθημερινή τριβή του στο επάγγελμα, συνειδητοποίησε την ανάγκη για πιο ολοκληρωμένες λύσεις που θα κάλυπταν όλο το φάσμα αναγκών των πελατών. Ως εκ τούτου αποφάσισε να προχωρήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ανεξάρτητος ασφαλιστικός σύμβουλος, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους ασφαλισμένους του.

Στην προσπάθειά του αυτή στάθηκε και στέκεται πολύτιμος αρωγός η Lifeplan με την οποία συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα, και η οποία του παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία, για την ποιοτική και ποσοτική του ανάπτυξη.

Αυτό που τον κράτησε και συνεχίζει να τον κρατά στο επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν βοηθάει τους πελάτες του στον οικονομικό σχεδιασμό της ζωής τους, και η ηρεμία που απολαμβάνει όταν χτίζει μαζί τους, σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Στον ελεύθερο χρόνο του παίζει πιάνο, ενώ τον ξεκουράζει πολύ το διάβασμα και το γράψιμο. Του αρέσει πολύ να οδηγάει τη μηχανή του, με την οποία έχει πραγματοποιήσει ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι πιστοποιημένος απ’ την Τράπεζα της Ελλάδος, εγγεγραμμένος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με αριθμό ειδικού μητρώου 5868 και διαθέτει άδεια πώλησης προϊόντων επενδυτικού χαρακτήρα (unit/linked).