ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Ετήσια συνάντηση συνεργατών Life Plan – κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

By | Τα νέα μας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή  11 Ιανουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Crown Plaza , η ετήσια συνάντηση των συνεργατών  της Life Plan και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα παραγωγικά αποτελέσματα και οι ποιοτικοί δείκτες του 2018 ,τα οποία ανέδειξαν την υψηλή παραγωγικότητα και διατηρησιμότητα των συνεργατών της Life Plan σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Σημαντική ενότητα της ημερίδας αποτέλεσε η παρουσίαση από τον επικεφαλής της Life Plan κo Δημήτρη Γαβαλάκη, του νέου νομικού πλαισίου IDD (νόμος 4583/2018).  Ο κ. Γαβαλάκης τόνισε, πως  παρά τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις,  η εφαρμογή του θα βελτιώσει την ανάπτυξη εργασιών του κλάδου και θα αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθεί η αξιοπιστία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν επίσης  τα τυποποιημένα έντυπα ενημέρωσης και οι διαδικασίες που θα διευκολύνουν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Life Plan, να εφαρμόσουν σωστά το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Ακολούθησαν δυο εκπαιδευτικές ενότητες τόσο από τον κο Δημήτρη Γαβαλάκη  όσο και από τον κο  Γεώργιο Πετρίδη, Συντονιστές  Ασφαλιστικών Συμβούλων,  με επίκεντρο την αξία της ανθρωποκεντρικότητας, την αυτοβελτίωση αλλά και την διαχείριση του χρόνου.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , της οποίας το φλουρί κέρδισε η κα Κουκουλιακου Φωτεινή, Συντονίστρια Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της LifePlan .

Αναφορές του κλαδικού τύπου

Ασφαλιστική αγορά

asfalisinet.gr

insurance-eea.gr

insurancedaily.gr

Undewriter.gr

EXTRA HOSPITAL CARE-EUROLIFE ERB – Βελτιώνοντας το νοσοκομειακό σας πρόγραμμα

By | Newsletter

Το Extra Hospital Care αποτελεί μια συμπληρωματική κάλυψη, που βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις παροχές του νοσοκομειακού προγράμματος της Eurolife, με χαμηλό κόστος.

Σας εξασφαλίζει στις εξής περιπτώσεις:

• Κάλυψη εξόδων έκτακτου περιστατικού μέχρι του ποσού των 500 € ανά περιστατικό.
  * Με απευθείας κάλυψη στα συμβεβλημένα νοσοκομεία κατόπιν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών
  * Με απολογιστική αποζημίωση σε δημόσιο ή μη συμβεβλημένο νοσοκομείο ή σε συμβεβλημένο χωρίς προηγούμενη επικοινωνία
  * Τα έξοδα αφορούν ιατρικές αμοιβές, διαγνωστικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή και ιατρικές πράξεις.
• Σε νοσηλεία μιας ημέρας
  * Στα προγράμματα με απαλλαγή 750 € , μηδενίζεται η συμμετοχή του πελάτη
  * Στα προγράμματα με απαλλαγή 1500 €, μειώνεται η συμμετοχή του πελάτη στα 375 €.
• Σε νοσηλεία, τουλάχιστον 24 ωρών
  * Εφαρμογή της απαλλαγής μια φορά το έτος, όχι σε κάθε νοσηλεία

Παραδείγματα κόστους ασφάλισης:
• Για την ηλικία 1 έως 20 ετών το ετήσιο κόστος θα ανέρχεται από 51 έως 59 €
• Για την ηλικία 35 ετών το ετήσιο κόστος θα ανέρχεται στα 105 €
• Για την ηλικία των 45 ετών, το ετήσιο κόστος θα ανέρχεται στα 117 €

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή.

 

 

 

Καμπάνια της LifePlan στο Facebook

By | Newsletter

Τα social media αποτελούν τα τελευταία χρόνια σημαντικό μέσο επικοινωνίας .
Η Lifeplan ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών επενδύει συνεχώς ώστε να μπορεί να ενημερώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το εύρος και την ποιότητα των εργασιών της, υποστηρίζοντας το έργο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της.

Στο πλαίσιο αυτό από τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε καμπάνια στα Social media και συγκεκριμένα στο Facebook ,με στόχο να αναδείξει την αξία της ασφάλισης ως οικονομική προστασία και την αναγκαιότητα μιας επαγγελματικής μελέτης ασφαλιστικών αναγκών που προσαρμόζει τις ασφαλιστικές λύσεις στις πραγματικές οικονομικές ανάγκες των πελατών.
Πάνω από 100.000 έως τώρα  χρήστες  του  Facebook  έχουν δει στη ροή τους την παρακάτω εικόναΣτο link που ακολουθεί , μπορείτε να δείτε τη σελίδα στην οποία οδηγούσαν τα κλικ των ανθρώπων που έδειξαν ενδιαφέρον . Μέσα από την εξιστόρηση μπορείτε με τη σειρά σας να διαπιστώσετε πόσο οι ασφαλιστικές καλύψεις που ήδη έχετε ,ανταποκρίνονται πραγματικά στην ουσιαστική προστασία των οικονομικών κινδύνων που μπορεί να διατρέχετε.

http://lifeplan.gr/planning-your-life/

 

2019 – ΕΤΟΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

By | Newsletter

Ο ερχομός του νέου έτους συνοδεύεται πάντα από ελπίδα για θετικές αλλαγές στην ζωή μας κι από την διάθεση ορισμού νέων στόχων. Κάποιοι από αυτούς τους στόχους μπορεί να είναι μακροπρόθεσμοι και να απαιτούν καλό σχεδιασμό. Ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι απαραίτητος σε όλους ,τόσο σε αυτούς που τα οικονομικά τους βρίσκονται σε καλή κατάσταση , όσο, και ίσως περισσότερο σε αυτούς που δυσκολεύονται.

Στον πίνακα που ακολουθεί, αναφέρονται τα ποσοστά των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν θέσει μακροχρόνιους στόχους προς επίτευξη και αυτούς που είναι ενεργοί αποταμιευτές. Όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος σημειώνονται υψηλοί δείκτες ανεξάρτητα του οικονομικού περιβάλλοντος της χώρας που ανήκουν.

Σημαντικές  στιγμές  της  ζωής  μας  όπως  μια  επαγγελματική  επένδυση, οι  σπουδές  των  παιδιών  μας,  η  εξασφάλιση  της  σύνταξής  μας  θα  απαιτήσουν  χρήματα  που  αν  τα  έχουμε  θα  μας  απαλλάξουν  από  την  προσωπική  ανασφάλεια,  την  αμηχανία  απέναντι  στα  αγαπημένα  μας  πρόσωπα  και  θα  μας  δώσουν  αυτονομία  και  αίσθημα  πληρότητας.

Για  να  επιτευχθεί ένας οικονομικός στόχος , στον  μέγιστο  βαθμό  θα  πρέπει  να  υπάρχει  επαρκής  χρονικός  ορίζοντας  και  σωστός  μηχανισμός  , με κύρια χαρακτηριστικά  :

  • Προγραμματισμό ( με σταθερή συχνότητα & χωρίς αναβολές)
  • Ανταποδοτικότητα ( αξιολόγηση επιλογών με στόχο την μέγιστη θετική απόδοση)
  • Προστασία ( εξασφάλιση επίτευξης του στόχου ακόμα και στις περιπτώσεις που η μεταβολή της υγείας δεν μας επιτρέπει να εργαζόμαστε προκειμένου να αποταμιεύουμε)

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες μας  αποτελεί  μια  έξυπνη & ιδανική  επιλογή  , σε  τέτοιο  βαθμό  που  κρίνεται  απαραίτητη  χωρίς  να  επιδέχεται  αναβολές.

Ας  είναι  λοιπόν  το  2019  έτος  αποταμίευσης , είτε  ως  πρώτη  φορά  για  κάποιους  είτε  ως  επανεκκίνηση  για  άλλους , ενθυμούμενοι  την  λαϊκή   παροιμία

 «Των φρονίμων τα παιδιά  πριν  πεινάσουν  μαγειρεύουν».    

 

O Δημήτρης Γαβαλάκης στο συνέδριο “InsurTECH 2018”

By | H Lifeplan στα Media

Τις απόψεις του για το θέμα » Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στην Ψηφιακή Εποχή » ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτρης Γαβαλάκης στο συνέδριο “InsurTECH 2018”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γαβαλάκης διέκρινε τη διαφορά ταχύτητας στον ψηφιακό μετασχηματισμό ασφαλιστικών εταιριών και Διαμεσολάβησης. Όπως ανέφερε, τα ψηφιακά εργαλεία έχουν, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίσει κυρίως τις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιριών σε επίπεδο οργάνωσή τους αλλά προώθησης των ασφαλιστικών τους προϊόντων. Απέδωσε την πιο χαμηλή ταχύτητα στην ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όχι σε κάποια διάκριση, αλλά στις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τον κλάδο και καθιστούν ως εκ τούτου δυσκολότερη την προσέγγιση των αναγκών του μέσω ψηφιακών εργαλείων.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μεγάλο εύρος υπηρεσιών – από την εξεύρεση του πελάτη μέχρι την τελική λύση, στη διασπορά σε μικρές μονάδες -γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την εξεύρεση πόρων για μελέτη και ανάπτυξη εφαρμογών, αλλά και στη διαφορετική προσέγγιση που αναπτύσσει συχνά κάθε διαμεσολαβητής στον τρόπο δουλειάς του.

Ενώ στο ερώτημα πώς μπορεί να απαντήσει ο κλάδος στην πρόκληση – όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος- της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού στο αμέσως επόμενο διάστημα; «Με δομημένη συζήτηση και συλλογική δουλειά ώστε να βρούμε τις λύσεις που θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς και πιο χρήσιμους στον τελικό καταναλωτή», ήταν το μήνυμα του Γ.Γ. του ΕΕΑ.

Σχετικά άρθρα :

eea.gr

Συμμετοχή της LifePlan στο ετήσιο συνέδριο της Limra στο Dubai

By | Newsletter, Τα νέα μας

Η Lifeplan είναι η μοναδική εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης  στην Ελλάδα , που είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού LIMRA, επενδύοντας κυρίαρχα στην εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της .Εξασφαλίζει την πρόσβαση τους στη γνώση , με τη σφραγίδα ενός εκπαιδευτικού οργανισμού που εμπιστεύονται παγκοσμίως 850 ασφαλιστικές εταιρείες.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνεργασίας το management team της LifePlan συμμετείχε στο συνέδριο της Limra ( EMEA Life Insurance Conference 2018 ) στο Dubai.Επίκεντρο του συνεδρίου ήταν οι πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου με σύγχρονες μεθόδους ώστε να απολαμβάνει σε κάθε στιγμή τα οφέλη της ασφαλιστικής του κάλυψης.Στα πλαίσια του συνεδρίου , οι άνθρωποι της Lifeplan επισκέφθηκαν τη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Dubai, την Νexus και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές που μπορεί να δώσουν τη δυνατότητα για τη περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Lifeplan  για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και κατά συνέπεια για τους πελάτες της

 

Βασικός ομιλητής στο 13ο συνέδριο της Limra ο Δημήτρης Γαβαλάκης

By | H Lifeplan στα Media

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για τον Δημήτρη Γαβαλάκη , ιδιοκτήτη της Life Plan insurance η συμμετοχή του στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων της Limra ως ένας από τους τρεις βασικούς ομιλητές του συνεδρίου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στη Λευκωσία με θέμα την Συμβουλευτική του Σήμερα και του Αύριο . Σε αυτό συμμετείχαν οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι των ασφαλιστικών εταιρειών της Ελλάδας και της Κύπρου που είναι μέλη της Limra , καθώς και οι διοικήσεις των πωλήσεων των εταιρειών αυτών.

Το θέμα που ανέπτυξε ο Δημήτρης Γαβαλάκης ήταν η αξία της συμβουλευτικής μέσα στο νέο Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Πλαίσιο. Γνωρίζοντας πολύ καλά την οδηγία IDD ( έχοντας την ιδιότητα του μέλους της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της IDD ) ανέπτυξε το πώς οι απαιτήσεις της αναδεικνύουν την αξία του επαγγέλματος της διαμεσολάβησης καθώς επίσης το πώς η τέχνη της επικοινωνίας ,μπορεί –στηριζόμενη σε κανόνες- να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι άλλες δύο, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες, ήταν του Μανώλη Κυριάκου, Senior Regional Executive της LIMRA & της LOMA, ο οποίος ανέδειξε την αξία της συμβουλευτικής και τις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε πώς η Limra μπορεί πραγματικά να βοηθήσει καθοριστικά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε αυτή την προσπάθειά τους και του Nick Scott Wilson, Director Talent Solution της International Limra, ο οποίος  ανέλυσε το κατά πόσο η βιομηχανία γνωρίζει πραγματικά τους πελάτες της, προβάλλοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τις ανάγκες τους  ιδιαίτερα των millennials – στο σύγχρονο περιβάλλον.

Πολύ ενδιαφέρον είχαν τα δύο πάνελ που έλαβαν χώρα. Στο πρώτο συμμετείχαν οι επικεφαλής των πωλήσεων των εταιρειών- μελών της Limra, και στο δεύτερο πάνελ  οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι από τους κορυφαίους των εταιρειών- μελών της Limra.

Τέλος στο συνέδριο βραβεύτηκαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι για την επίτευξη των στόχων τους με βάση τα κριτήρια της Limra, καθώς επίσης και επαγγελματίες της διαμεσολάβησης, οι οποίοι πληρώντας τα αντίστοιχα κριτήρια, έλαβαν τη διάκριση των ισόβιων μελών της Limra.

Βλέπε σχετικό άρθρο στο insurance-eea.gr & στο underwriter.gr

Προστατεύστε την επιχείρηση σας από την απώλεια δεδομένων

By | Newsletter

Η διαρροή ακόμη και η απώλεια δεδομένων μπορεί να έχουν ως συνέπεια οικονομικές απώλειες καθώς και διακινδύνευση της εταιρικής φήμης μιας εταιρείας.
Η έκθεση στον κυβερνοχώρο πολλών εταιρειών σήμερα, παρότι ανησυχεί τους περισσότερους ιδιοκτήτες, είναι ένα κίνδυνος που παραμένει λιγότερο ασφαλισμένος.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν εταιρείες όπως η AIG, η Cromar  (ως εκπρόσωπος συνδικάτων των Lloyd’s) κ.α. που παρέχουν ασφαλιστικά προγράμματα με λύσεις προστασίας των εταιρειών από τους ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους. Για να ασφαλιστεί μία εταιρεία, λόγω της πολυπλοκότητας των συγκεκριμένων κινδύνων και των διαφορετικών αναγκών που έχει η κάθε επιχείρηση, πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά. Επιπλέον αυτού, με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων (GDPR) και των ευθυνών που δημιουργούνται στις εταιρείες από την εφαρμογή του κανονισμού, οι εταιρείες πρέπει να διαθέτουν και τις κατάλληλες υποδομές.

Τα προγράμματα προσφέρουν, εκτός από την ασφάλιση σε περίπτωση απώλειας δεδομένων και των οικονομικών συνεπειών για μία εταιρεία, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εμπειρογνώμονες που μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους να ακολουθήσουν συγκεκριμένες δράσεις σε περιπτώσεις κρίσης.

Τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται ενδεικτικά από 50 έως 200€/μήνα, ανάλογα με το είδος της εταιρείας πχ. δικηγορική εταιρεία ή εταιρεία συμβούλων, κ.α., τους ηλεκτρονικούς κινδύνους (συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες κ.α. ) και ανάλογα από το ετήσιο όριο ευθύνης, για παράδειγμα από 100.000 έως 1.000.000 ευρώ.

Αν έχετε επιχείρηση, που είναι εκτεθειμένη έναντι των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων ή διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα επικοινωνήστε άμεσα με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για να σας προτείνει την καλύτερη λύση ασφάλισης.

 

Φορολογικά οφέλη με την ασφάλιση επαγγελματιών & επιχειρήσεων

By | Newsletter

Τα τελευταία χρόνια οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τον Γολγοθά των φορολογικών επιβαρύνσεων αφού τα καθαρά τους εισοδήματα επιβαρύνονται έως και 67% το οποίο προκύπτει από τους φορολογικούς συντελεστές ,τις ασφαλιστικές εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος.

Έτσι το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους αποκτά προτεραιότητα η αναζήτηση επιπλέον επαγγελματικών δαπανών με σκοπό την φορολογική τους ελάφρυνση. Έχοντας λοιπόν κίνητρο τον περιορισμό της φορολογικής επιβάρυνσης, αξίζει από φέτος να καλύψουν κινδύνους που αποτελούν αντικείμενο ασφάλισης και βεβαίως θα θεωρηθούν και παραγωγικές δαπάνες είτε για την επίτευξη κέρδους είτε για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.Η ασφαλιστική βιομηχανία πάντα αποτελούσε πυλώνα εξασφάλισης της επιχείρησης καλύπτοντας οικονομικούς κινδύνους και συνεχώς εξελίσσεται προσφέροντας νέες υπηρεσίες στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικά σημαντικοί ασφαλιζόμενοι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν φορολογικό όφελος έως και 67% είναι οι εξής:

• Προστασία περιουσίας
• Προστασία αστικής ευθύνης
• Προστασία ηλεκτρονικών αρχείων και δεδομένων της επιχείρησης
• Προστασία υπαλλήλων μέσω ομαδικών προγραμμάτων νοσοκομειακής περίθαλψης και ανικανότητας για εργασία
• Προστασία επαγγελματιών-επιχειρηματιών ως προέκταση την προστασία της επιχείρησης
• Προστασία στελεχών ως ανθρώπους-κλειδιά της επιχείρησης

Όπως διαπιστώνουμε οι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να καλύψουν σημαντικούς κινδύνους της επιχείρησής τους και οι οποίοι ταυτόχρονα θα αποτελέσουν δαπάνες που με αυτό τον τρόπο θα μειώσουν το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους. Το τερπνό μετά του ωφελίμου λοιπόν για όσους εκμεταλλευτούν την παραπάνω επιλογή.

Ειδικά σε περίπτωση που ο επαγγελματίας προχωρήσει σε ασφάλιση το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου , θα δει σύντομα το όφελος του, με την μείωση των επιβαρύνσεων του από το 1ο κιόλας εξάμηνο του επόμενου έτους.

Σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις χηρείας & συντάξεις αναπηρίας

By | Newsletter

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τις μειώσεις στις συντάξεις γήρατος με την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 , όμως ακόμα μεγαλύτερες και με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο είναι οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας , έχοντας ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις το οικονομικό αδιέξοδο και την εξαθλίωση στις ευπαθείς αυτές ομάδες του πληθυσμού .

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας είναι :

1. Θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω θανάτου με διαφορετικά δικαιώματα ανάλογα με την ηλικία του/της. Τα ανήλικα τέκνα λαμβάνουν σύνταξη έως τα 18 έτη ή τα 24 εφόσον σπουδάζουν

2. Ο/η επιζών σύζυγος λαμβάνει το 50% της σύνταξης ( εφόσον ο θανών έχει θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης ) και υπολογισμός γίνεται με τον νέο τρόπο δηλαδή με το άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής . Το κάθε ανήλικο τέκνο δικαιούται το 25% με max συνολικά το 100% της σύνταξης γήρατος που θα δικαιούτο ο θανών.

Παράδειγμα :Εάν ένας οικογενειάρχης φύγει από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 40 ετών έχοντας εργαστεί 15 συναπτά έτη με 2 παιδιά 9 ετών & 8 ετών και τη σύζυγο του 35 ετών, η οικογένεια του θα κληθεί να ζει με συνολική σύνταξη περίπου 462€ (παράδειγμα με 1000 € συντάξιμες αποδοχές) .Η σύζυγος θα λαμβάνει 231€ ( το 50 % ) το οποίο θα σταματήσει να παίρνει στα 51 της ( ηλικία που θα ενηλικιωθεί και το μικρότερο παιδί εφόσον σπουδάζει ) και θα ξεκινήσει να την παίρνει δεκαπέντε χρόνια μετά ,στα 67 έτη , ενώ το κάθε παιδί θα δικαιούται 115 € ( 25% του παραπάνω ποσού έως την ηλικία των 24 ετών εφόσον σπουδάζει)

Από τα παραπάνω είναι προφανές, ότι η οικονομική προστασία της οικογένειας και αναπλήρωση του εισοδήματος έστω για τα βασικά έξοδα διαβίωσης , εάν συμβεί απώλεια ζωής, δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα προέλθει μόνο από το κράτος . Η ιδιωτική ασφάλιση με σωστό σχεδιασμό , μπορεί να προσφέρει το επιπλέον εισόδημα για την εξασφάλιση των δικών μας ανθρώπων , αποτρέποντας την οικονομική εξαθλίωση σε μια έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολή στιγμή της ζωής τους.

Ενδεικτικά , στο παραπάνω παράδειγμα ,άνδρας 40 ετών θα μπορούσε μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης , να προβλέψει η οικογένεια του στην περίπτωση απώλειας ζωής του , να λαμβάνει συνολικά μηνιαίο εισόδημα 1000 € , με μηναίο κόστος πρόνοιας περίπου 36 €/μήνα.

Αντίστοιχα στις συντάξεις αναπηρίας οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι :

1. Ο υπολογισμός της σύνταξης γίνεται με τον νέο τρόπο δηλαδή με το άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής , με ποσοστό της εθνικής ανάλογα με το ποσοστό της αναγνωρισμένης ανικανότητας.
α) από 50% έως και 69,99% ανικανότητα , χορηγείται το 50% της εθνικής σύνταξης
β) από 67% έως και 79,99, χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης
γ) από 80% και άνω χορηγείται πλήρης η εθνικής σύνταξη

2. Οι αλλαγές έχουν επεκταθεί και στις χρονικές προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης αναπηρίας οι οποίες είναι δυσμενέστερες , ενώ δεν υπάρχει χρονική προϋπόθεση εάν η αναπηρία προέκυψε κατά τη διάρκεια της εργασίας ( εργατικό ατύχημα).

Παράδειγμα :Εάν σε ένα εργαζόμενο ηλικίας 40 ετών, συμβεί ένα ατύχημα ή μια ασθένεια το οποίο θα του προκαλέσει 70% αναπηρία έχοντας εργαστεί 15 έτη θα δικαιούται συνολική σύνταξη περίπου 380 € (παράδειγμα με 1000 € συντάξιμες αποδοχές) .

Αντίστοιχα μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης στο παραπάνω παράδειγμα ο ίδιος άνθρωπος, θα μπορούσε να λαμβάνει 1000 € σύνταξη αναπηρίας ( μαζί με τον κρατικό φορέα ) έως τα 65 του με επιπλέον μηναίο κόστος πρόνοιας περίπου 13 €/μήνα , έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει  στην οικογένεια του και σίγουρα να μην αναγκάζεται να ζει οικονομικά εις βάρος τους .

Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος στην Life Plan μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ,το δικό σας δίχτυ ασφαλείας για τις άτυχες στιγμές της ζωής.